Akadálymentes változat
főoldal e-mail testület Adatkezelési tájékoztató
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. május 23. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. április 25. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. március 28. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. február 28. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. január 31. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. december 13. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. október 25. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. szeptember 27. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. június 28. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. május 31. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. április 26. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. március 29. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. január 24. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2021. december 14. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2021. október 26. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2021. szeptember 28. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2021. augusztus 31. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. szeptember 29. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. november 26. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. október 22. alakuló ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. június 24. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. április 29. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. február 25. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. január 28. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. december 17. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. október 29. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. augusztus 27. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. június 25. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. május 28. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. április 23. ülésére
Szavazás
A szavazás szünetel
Hírlevél
Hozzájárulok a feliratkozás során megadott személyes adataimnak az Adatkezelési tájékoztatóban meghatározott célból és ideig történő kezeléséhez.
Fórum
Zsibongó


Hozzászólások
Létrehozás dátuma
ingwurt72   2016.02.04 19:28
Mai napon egy olyan helyen voltam kénytelen múlatni az időt Mezőcsáton, ahol több ember is jelen volt.Felfigyeltem egy beszélgetésre(nem halgatóztam), melyben a januári önkormányzati ülés történéseit értékelte két ember.Beszélgetésükből kiderült, hogy a város honlapján van a videó, melyből szerezték az értersülésüket. Mivel nagyon érdekes dolgokat mondtak, eldöntöttem, hogy én is megtekintem a hivatkozott videót.Kora este sort is kerítettem rá.Atya világ! Mi történik ezeken a rendezvényeken.Kerestem az említett részt, megis találtam.Hát valóban érdekes dolgok vannak benne. Félművelt ifjú titán ossza az észt habzó szájjal és tünteti fel magát többdiplomás pedagógusok megmentőjeként.Két idősebb tapasztalt személy próbálja jobb belátásra téríteni, eredménytelenül.Mindenki mondja a magáét, de nagy az ellentét.Volt polgármester elég értelmesen beszél, de a végén ő is kap.Az Atyánál a végén elszakad a cérna és beolvas a titánnak.Ez a rész keltette fel az érdeklődésemet a párbeszédben is amit halottam.Úgylátszik Csátra is begyűrűzöt az oktatási probléma.
ingwurt72   2015.07.25 11:03
Ez a nagy hőség egy dologra jó: kevesebb léhűtő múlatja az időt a téren és a bűnesetek száma is csökkent.

Az elkezdett emlékművet mikor fogják felállítani? Tud valaki valami infót???
csak az igazat   2015.03.01 19:22
Milyen csönd lett itt a választások óta- nincsenek már harsogó emberek, akiknek minden rossz,és elrontott. Bizonyára ezen 4 hónap alatt minden nagyon jó mederbe lett terelve, és minden csodálatosan működik:) A figyelőknek itt nem sok dolga van már:)
csak az igazat   2014.10.28 08:29
Ma reggel értesültem róla, hogy a Térfigyelő- kamerarendszer elindítója, B.J már nem
vesz részt a további feladatokban, mert a Képviselő-testület nem tartott a munkájára igényt!
Köszönjük szépen, nagyszerű döntés, mert végre valaki, aki akart, tett és tenni akart megszabadulunk tőle, mert nem a mi kutyánk kölyke- gratulálok hozzá!!!!
Kedves J. ERIKA „A közbiztonság romokban hever Mezőcsáton”- Ön írta, hát tegyen már róla, hogy ez megváltozzon, hiszen Ön most tűz közelbe került, mutassa meg, várjuk a hathatós lépéseit!!! Attól szabadulnak meg aki a város közbiztonságáért akar valami előremozdulást, szakember, tudja mit, hogyan kell- szomorú, és egyben kétségbeejtő a lakosságra nézve! Milyen jövő vár akkor ITT ránk, ha Önök ilyen döntéseket hoznak??!!!
Várom a jövőben képviselő- testület közbiztonság érdekében tett intézkedéseit!

Tisztelettel:
egy ember aki csak az igazat írja
szabo.janos.1   2014.10.04 15:46
(Egy 14 év óta válasz nélkül maradt beadvány másolata.)

Városi önkormányzat Mezőcsát

Mezőcsát város főterén 1992-ben létesített második világháború hősi halottjainak, és áldozatainak emlékére emelt emlékmű nemcsak túlzottan szerény külalakjával, de a rávésett 161 névnek mintegy 13%-ának pontatlan és vitatható odakerülése miatt az odafigyelő jó érzésű helyi lakosokban negatív érzést vált ki. Ezen túlmenően 12 személy nevét hiába keresi az emlékművön az érdeklődő, nem találja ott, mert ezek sajnálatos módon lemaradtak róla.Ezekből 10 személy olyan aki Mezőcsátról elindulva megjárta a poklok-poklát és soha nem tértek vissza szerény mezőcsáti otthonukba. Mint kortársak, mint utódok, méltatlanul elfeledkeztünk róluk. Részletes lista mellékelve (Nálam van) úgy a vitatható felkerültekről, mint a lemaradottakról.
1992-ben az Önkormányzat által készített lista alapján került 161 név az emlékműre. Ez a lista az ügyirat, de évtizedek múltával levéltári anyagnak kell lennie. Az utókor e névsor alapján kedvezőtlenül minősíti az elődöket,mivel az "Adat Összesítő" feltűnően pontatlanul, és nagyon sok esetben hiányosan lett rögzítve. Kívánatos lenne a hiányzó adatok pótlása és a téves adatok helyesbítése.
Kérem az Önkormányzatot a már nem élő hősök és áldozatok nevében is, hogy érdemben foglalkozzon az üggyel.
Ezen levelem eredeti példányát a levéltárba fogom elhelyezni azért, hogy ha az ügyben semmi változás sem történne, akkor is tudjon e tényeken alapuló adatokról az utókor.

Mezőcsát 2000. Május

Szabó János
Mezőcsát Dobó út 35.

____________________________

Átadtam egy önkormányzati tagnak 2000. május 20-án. Sem választ nem kaptam írásban, sem pedig intézkedés nem történt.

_________________________

Ismét átadtam 2007. évben
Azóta sem történt intézkedés.

___________________________

2014 október 4
Szabó János
Bartók József   2014.10.02 21:30
Kedves Barátaim/Mezőcsátiak a 28/2014. (IV. 1.) BM rendelet alapján a közbiztonság növelését szolgáló Önkormányzati fejlesztések támogatásáról szóló pályázaton településünk 9.726.702. Ft összeget nyert.
Örömmel nyújtok tájékoztatást,hogy a projekt a fizikai megvalósítás fázisába ért, melynek első lépcsője történt meg a mai napon azzal, hogy Dr. Domján László polgármester Úr, és Várdai Gábor a PROGAB -TECH. Kft. Ügyvezetője a kivitelezés végrehajtásáról aláírta a megbízási szerződést. A kivitelezési munkák a jövő hét elején elkezdődnek, amely az ütemterv és a szerződés alapján 2015. Január 31-ig kerül teljes befejezésre, és beüzemelésre.
Fontos szegmense a kiépítés során a működtetés törvényes kereteinek megteremtése, melynek érdekében közterület felügyelet létrehozása szükséges. Ezen feladatot a következő Polgármesternek és az újonnan megválasztott képviselő testületnek kell végrehajtani!
Köszönetemet szeretném kifejezni azon résztvevőknek,( Képviselő-testület, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság, Polgárőr Egyesület, Rendőrség, Önkormányzati dolgozók) akik a pályázat benyújtásának elkészítésében, a kivitelezés mechanizmusának beindításában, végrehajtásában aktívan részt vállalt, és a sikerhez tevékeny munkával hozzájárult! Köszönetemet fejezem ki városunk Országgyűlési képviselőjének is, aki támogatta ezen fontos célunkat!

Tisztelettel:
Bartók József
Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság tagja
Ambrus Kálmánné   2014.09.26 08:57
Tisztelt BTZ!
Olvasva írását csak azt tudom mondani, hogy én három oldalon keresztül próbáltam megírni az elképzeléseimet, mert az aláírások alkalmával két kérdést kaptam, de folyamatosan, és amit jogosnak is tartok, hogy miért érje meg nekem Önre szavaznom, és mitől lesz jobb, ha Ön lesz a polgármester. Három oldal nagyon kevés volt arra, hogy mindent leírjak, de vannak tényezők, amiket az ember amúgy sem lát előre és ezért nem erőltettem a további írást. Én próbáltam lehetőségeket felmutatni, és valóban igaza van a többi ember még ezt sem tette. De mit várunk már évtizedek óta csak ezt teszik, ezért tartunk itt, ahol tartunk.
Válaszolva az Ön felvetésére, én azért saját magam készítettem egy kis felmérést és ez még 2010-től számítva van. A mezőcsáti lakosság túlnyomó része képzetlen, vagy alul képzett, vagy idős. Az önkormányzatunk számos olyan információ birtokában van, amelyet zártan kezel, vagy egyáltalán nem is készített el. Az ilyen a szociális térkép. Ez mutatná meg, hogy milyen helyzetben van igazából a lakosság, de tudja ez nem volna jó, mert akkor nem tudnák kozmetikázni az adatokat. Mindenesetre én a közmunka fejlesztésével és kiszélesítésével látom a fejlődést, továbbá az olyan oktatással egybekötött ipar kiépítését, amely még nagyon nincs kistérségünkbe. Én nem látok összefüggést a között, hogy a helyi vállalkozók akadályozása lenne annak, ha az emberek máshol tudnának dolgozni, mert pont az a lényeg, hogy legyen miből megélni. Ha van, miből megélni, jobban tudnak vásárolni, tenni, venni. Egy szólván nekünk kell először is egy belső keringést kialakítani, majd utána jöhet a külső.
Ambrusné Salap Szilvia
mezocsat_admin   2014.09.25 14:36
Áthelyezve a "Vendégkönyv"-ből.

Hozzászóló:
BTZ


Sok éve, -sokadjára- olvasom a tisztelt polgármester- és képviselő jelöltek választási programját, de egy dolgot - tisztelet a kivételeknek- a mai napig nem láttam egyikben sem; hogyan képzelik el, a programjaik egyik

alappilléreként szerepeltetett helyi munkahelyteremtés gyakorlati megvalósítását.
Sajnos ebben a kérdésben sok-sok választási ciklus óta nem sikerült előre lépnünk, úgyhogy értékelhetnénk akár

általános választási lőzungként is, de úgy gondolom, valójában nem tekinthetünk rá így, mert nagyon sok

reménytelenségben élő szavazónak egyedül ez nyújt egyfajta "biztonságérzetet" a jövőre tekintve.
Ezért célszerűnek tartanám kielemzni, hogy hogyan is állunk ebben a kérdésben! Mielőtt bárki is személyes

sértettséget érezne az eddig leírtak és a következőkben leírtak kapcsán; itt teljesen általános dolgokról írok,

amelyek tapasztalati tényeken és a józannak tűnő paraszti ész elgondolásain alapulnak.

A helyi munkahelyteremtés eddigi -talán- egyetlen csapásiránya a közmunka program. Ha lenne más is, kérem

javítsanak ki! Tehát ahhoz, hogy itt bármi is megvalósuljon, tőkeerős befektetőknek kellene megjelenniük.
Gondolom ez sem vita tárgya. Javaslom, ebben a pillanatban forduljunk meg a lovon, mert eddig visszafelé ültünk

rajta; nézzük a befektető szemszögéből a helyzetet:
-milyen lehetőségek vannak telephely kialakítására (terület, infrastruktúra, engedélyeztetése kötelezettségek,

stb.)
-milyen humánerőforrás lehetőségek vannak (mennyiség, szakképzettség, kor, munkakultúra, stb.)
-milyen logisztikai lehetőségek vannak (közút, vasút, légi, vizi szállítás lehetősége)

Nos, próbáljuk kielemezni ezeket a kérdéseket!
-Hogy milyen lehetőségek vannak a telephely kialakítására, abba nem kívánok belefolyni, mert nincs rálátásom. Az

viszont majdnem biztos, hogy a tájvédelmi körzet közelsége miatt az átlagostól némileg bonyolultabb lehet a
helyzet.
-Humán erőforrás: ez elmúlt huszon éveben egyetlen képviselőt sem láttam, aki bemutatta volna Mezőcsát munkanélküliekről szóló
nyilvántartását -legalább- annak nagysága, iskolai végzettség, kor és szakmai tapasztalat (szakirányú munkával töltött évek) megoszlása szerint. Mert ugye ha ez a csoport túlnyomórészt 8 mínusz általános iskolai végzettséggel, többnyire 40 év feletti korral és pár év igazolt munkaviszonnyal rendelkezik, akkor úgy gondolom ép eszű ember ide a lábát be nem fogja tenni munkahelyteremtés céljából. Tételezzük fel, hogy a helyzet nem ennyire gyalázatos és valóban van rá esély, hogy legyen valami! Szerintem a realitás talaján maradva túlnyomórészt szakmunkás és betanított munkás szinten tudnánk munkaerőt biztosítani.
Ez milyen profilú vállalkozásoknak lehet jó: pl.: élelmiszer előkészítő/feldolgozó üzemek, összeszerelő üzemek, könnyűipari üzemek, stb.. Tehát ezek a munkahely teremtő üzemek komoly -megbízható- logisztikai hátteret feltételeznek, mert a munkafolymat nyersanyagát ide kell szállítani, a kész/félkész termékeket meg el. (Persze ha pl.: a seprűkötést és vesszőkosár fonást
célozzuk meg fő profilként, még akármi is lehet...)

A lehetőségeinket és a gazdasági folyamatokat látva, őszintén nem nagy esélyt fűzök egy ilyen, nagyobb volumenű munkahelyteremtő beruházás
megvalósulásához. Én továbbra is a tömegközlekedés minőségének -menetrendi sűrűség/kénylem/eljutási idő- javításában látom a -szerintem reálisabb- kiindulási lehetőséget a 40km körzetben már megvalósult munkahely teremtő beruházások ilyen jellegű kihasználása céljából. Igaz, én nem is jelöltettem magam képviselőnek -no meg nem is fűződik érdekem az emberek "röghöz kötéséhez".

A lakosság -"bármi áron történő"- helyben tartása sokkal több embernek !LEHET*! érdeke, mint azt elsőre bárki is gondolná.Gondoljuk végig; pl.: a teljes helyi munkáltatói és kereskedői kör. Ha a helyi szakképzett munkaerő eljárna innen dolgozni akkor már munkabérben/béren kívüli juttatásokban versenyezni kellene más munkáltatókkal -ami nem összeegyeztethető a profit maximalizálással- / nullától kisebb lesz a valószínűsége, hogy a lakosság a kapott pénzbeli juttatásait itt fogja elkölteni -ezzel ellentétben a helyben kapott munkabér és -munkanélküli-segély
jelentős része a helyi kereskedelemben csapódik le.

Gondoljuk végig; ez egyfajta paradoxon, hiszen valaki mindenképpen "rákapál" a dologra.

Félreértések elkerülése érdekében nekem minden jó úgy, ahogy a tisztelt választók akarják! Csupán a több évtizede
tartó helyben totyogás okainak egyik nagyon kis szeletére szerettem volna rávilágítani!
Kíváncsian várom a humán erőforrás kosarunk -legalább fentebbi szintű- számszerűsítését, illetve az ez alapján
reálisnak tűnő munkahelyteremtési elképzelésket!

* feltételezve döntéshelyzetben inkább igen, mint nem
J.ERIKA   2014.09.10 22:09
MEZŐCSÁT Város
Polgármester jelöltek:

Siposné Horváth Anita Ágnes FIDESZ-KDNP
Dr. Kállai Tibor Független jelölt
Bátyi Livia JOBBIK
Halász Károly Független jelölt
Ecsedi János Független jelölt
Tóth László Független jelölt
Ambrusné Salap Szilvia Független jelölt
Dr. Domján László IstvánFüggetlen jelölt

Képviselő jelöltek:

Dr. Siska András Független jelölt
Lőrinczné Kemény Lídia ZsuzsannaFIDESZ-KDNP
Vaskó Ferenc FIDESZ-KDNP
Dósa András FIDESZ-KDNP
Zarándiné Keresztúri Ilona FIDESZ-KDNP
Kápolnai László FIDESZ-KDNP
Siposné Horváth Anita ÁgnesFIDESZ-KDNP
Kormos Anna MSZP
Pap Katalin FIDESZ-KDNP
Farkas István Független jelölt
Berecz Zoltán KárolyJOBBIK
Féderer Zénó DezsőJOBBIK
Bátyi Livia JOBBIK
Dr. Kállai Tibor Független jelölt
Horváth Lajos Független jelölt
Bartók József SándorFüggetlen jelölt
Hojdák Zoltán CsabaFüggetlen jelölt
Halász Károly Független jelölt
Tompa László Független jelölt
Vincze Gyula Független jelölt
Csorba Sándor Független jelölt
Balogh Istvánné Független jelölt
Lőrincz Norbert Független jelölt
Ecsedi János Független jelölt
Ambrusné Salap Szilvia Független jelölt
Tóth László Független jelölt
Szopkó Tibor Független jelölt
Vida Lászlóné Független jelölt
Dr. Pallay Gergely Független jelölt
Bertók Lajos Független jelölt
Dr. Domján László IstvánFüggetlen jelölt
Barna Gyula PHRALIPE
Gazda István Független jelölt
Hojdák Zoltán   2014.08.05 14:34
Mivel a webes felületén ez idáig még nem jelent meg a tegnapi nap megfogalmazott gondolataim, így annak megjelenése előtt némi történeti magyarázatot fűznék ahhoz.

A 2010-es önkormányzati választásokat megelőzően a város által fenntartott és üzemeltetett mezocsat.hu mellett működött egy másik internetes felület is, amely mindenféle korlátozás nélkül anonim módon biztosította a várost érintő bejegyzések megjelenítését.
E lapon – annak hátrányai ellenére – rengeteg olyan komment jelent meg, amelyek az egyén szintjén felvetettek jó-néhány városunkat érintő problémát, azokra tett javaslatot, esetleg még valamiféle megoldást is megfogalmaztak.

Akkoriban olvasva e hozzászólásokat, határozódott el bennem az, hogy valami módon fel kell hívni a választások előtt a leendő városvezetésnek a figyelmét arra, hogy ugyan nem szervezett formában, de ezen a honlapon a beírások és azok kommentezéseiből a lakosság részéről megfogalmazódnak mindazon problémák, amelyekkel nap mint nap szembesül településünk lakossága.
Ekkor e javaslatokból szemezve, majd azokat valamiféle logikai úton összerendezve felkerestem a Mezőcsáton alapszervezeti szinten működő három párt néhány helyi prominens képviselőjét azzal a szándékkal, hogy aktív támogatásukat kérjem egy olyan kezdeményezéshez mely a mezőcsáti civil társadalom igényeinek képviseletét hivatott ellátni az önkormányzati képviselő testületben.

Sajnos akkoriban az önkormányzati választásokon indulni szándékozó helyi pártokat képviselő egyéni képviselő-jelöltektől szinte minden alkalommal hasonló módon búcsúzhattam el.
Mindannyijuk egy életképes gondolatnak tartotta a „civil” problémameglátás és azok megoldására tett javaslatok összegyűjtésének gondolatát, azok felvetéseinek támogatását, ám különböző okokból kifolyólag egyikőjük sem kívánt egy még nem létező szerveződés létrehozásában részt venni.
Ugyan az elvi támogatásukat megkaptam, ám az aktív részvételükre nem számíthattam.
Tehát az akkori próbálkozásaim egy társadalmi igényt megjelenítő szerveződés létrehozásában így értek véget.

A 2010-es választások előtt többen biztattak arra, hogy vágjak bele egy ilyen civil szervezet létrehozásába. Ám megfelelő támogatás hiányában nem igazán volt lehetőségem a kezdeményezést elindítani. Személyem alkalmasságát a hivatásom, és az azt szabályzó akkori törvényi környezet ezt erősen korlátozva tette volna számomra csak lehetővé.

Természetesen most is tisztában vagyok azzal, hogy a választások közelsége miatt már nincs lehetőség egy ilyen helyi akaratot meghatározó és az azon alapuló szakmaiságot igénylő szerveződés életre hívására, de bízom benne, hogy egyénileg mind többen kifejezzük igényüket arra, hogy a testületbe beválasztott tagok a megbízatásukat ne kizárólag a szórólapjukon jól hangzó ám üres frázisnak köszönhessék. Senki ne tölthessen be tisztséget azért az önkormányzati testületben, mert kápes volt kijelenteni olyan alapkövetelményeket, mint a különböző önkormányzat által biztosított és szabályozott ellátások növelése, a közmunka értékesebbé tétele, munkahelyteremtés, az utak, járdák, vízelvezetők javítása, szegregáció és rasszizmus felszámolása, turisztikai és kulturális fejlesztés, (stb.).

Az indulók számára legyen az követelmény, hogy ezekre alapelvárásokra dolgozzanak ki és mutassanak be alátámasztott tervezeteket, melyeket bekerülésük esetén minden körülmény között felvállalnak és képviselnek.
Ha meg saját kútfőből nem megy? Hát ne szégyelljék! A különböző társadalmi csoportok igényeinek megjelenítésére, azok teljesülhetőségének megvalósítására kérjenek javaslatokat a köztől. Hiszen minden induló az itt élők jóváhagyásával szeretné bizonyítani, hogy igenis Ő a legmegfelelőbb és legelhivatottabb lépviselőjelöltjük.
Fórum bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Fórum
Vendégkönyv
Panaszláda
Hasznos hírek