főoldal e-mail testület

Jegyzői nyilvántartások
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. május 27. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. április 28. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 31. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 27. ülésére
Mezőcsáti Diáksport Egyesület TAO-program pályázati anyaga
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. december 16. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november 25. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. október 28. ülésére
Mezőcsát Városi Sportegyesület TAO-program pályázati anyaga
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 24. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 13. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 27. ülésére
Tájékoztatás a szerződés teljesítésére vonatkozó adatokról
Mezőcsát Kistérség Többcélú Társulása 2013. évi közbeszerzési terve
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 22. ülésére
Mezőcsáti Kistérség Többcélú Társulása 2013. évi közbeszerzési terve
Mezőcsát Város 2013. évi költségvetése
Mezőcsát Város 2012. évi költségvetési rendelet múdosítása
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 25. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. január 28. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. december 17. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. november 26. ülésére
Bursa2013
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. október 29. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. szeptember 24. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. augusztus 27. ülésére
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 29. ülésére
Támogatási kérelmek elbírálása
Meghívó Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 23. ülésére
Szavazás
A szavazás szünetel
Hírlevél
Fórum
Zsibongó


Hozzászólások
Létrehozás dátuma
kelvin   2014.03.19 22:40
Ezt a támogatást a Hálózat Alapítvány biztosítja Budapesten, kizárólag a fővárosban élő rászorultak részére.
Előzmény
szundi   2014.03.11 07:05
Hátralékkiegyenlítő támogatást hol lehet igényelni?
J.ERIKA   2014.01.29 21:52
230 millió forintból újulhatnak meg két dél-borsodi település belterületi útjai kormányzati támogatásból. A Kormány 2013 decemberi utolsó ülésén döntött arról, hogy két dél-borsodi település, Mezőcsát és Bükkzsérc belterületi útjai újulhatnak meg 230 millió forint értékben.

Ebből az összegből összesen 130 millió forint jut Mezőcsát Város Önkormányzatának, amely révén a 3307-es számú Nyékládháza-Tiszacsege összekötőútjának a településen áthaladó szakasza újulhat meg. Az erről szóló támogatási szerződést Tállai András, országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és dr. Domján László polgármester ünnepélyes keretek között írták alá január 29-én délelőtt a mezőcsáti Polgármesteri Hivatalban.
A dr. Domján László, Mezőcsát első embere kiemelte, hogy ezzel a támogatással egy hosszú ideje fennálló nehézségükre talált gyógyírt a Kormány. A beruházás révén jobb körülmények között juthatnak el a mezőcsátiak a munkahelyükre, a gyerekeik az iskolákba, óvodákba, illetve haza az otthonukba. Hozzátette, hogy ha a település legforgalmasabb útja kap új burkolatot az nagy öröm és jelentős mérföldkő egy ilyen kisváros életében.
Tállai András államtitkár kiemelte, hogy ez a támogatói szerződés aláírása és a beruházás megvalósítása az első fontos lépés Mezőcsát további életében, fejlődésében. Hozzátette, hogy ezt követően a várost tovább kell szépíteni, munkahelyeket kell teremteni, lehetőséget kell, hogy kapjanak a mezőcsáti kis- és középvállalatok, befektetőket, vállalkozókat kell hozni Mezőcsátra. Reményét fejezte ki, hogy a kormányzati támogatás megteremti a lehetőséget a további gyarapodásnak.
A bevezető gondolatok követően Tállai András államtitkár és dr. Domján László polgármester aláírták az útfelújításhoz nyújtott támogatásról szóló szerződést.

A Kormány által odaítélt 230 millió forint másik részét, a 100 millió forintot Bükkzsérc kapja meg, amelyet szintén útfelújításra fordít majd a dél-borsodi település. Az erről szóló támogatási szerződést január 30-án 13 órától írja alá Tállai András országgyűlési képviselő, Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint Bükkzsérc polgármestere, Vasas Csaba
J.ERIKA   2014.01.24 18:00
Bánki Erik a Fidesz érdi rezsifórumán felidézte, 2002-ben 56 százalékos volt az államadósság, mely nyolc év szocialista kormányzás alatt 83 százalékosra nőtt. Ahogy beléptünk az unióba, szinte azonnal túlzottdeficit-eljárás alá került Magyarország, mert a szocialisták képtelenek voltak a költségvetési hiány kezelésére, ráadásul meghamisították a számokat, így szégyent hoztak az országra. Az MSZP kormányzása alatt a munkanélküliség is az egekbe szökött – emlékeztetett.
A fideszes politikus aláhúzta, Gyurcsányéknak 2010-re sikerült Magyarországot a csőd szélére sodorniuk. Hogy mekkora volt a baj, azt igazából csak most láthatjuk Görögország és Portugália példájából. Görögországban folyamatosan tüntetések vannak, leépítenek, fizetéseket vonnak el, az állami vagyont kiárusítják. Portugáliában a fiatalok több mint felének nincs munkája, itt is béreket csökkentenek, nyugdíjat vonnak el, mérséklik az egészségügyi szolgáltatásokat – sorolta. Emlékeztetett, hazánk a kormányváltáskor egy szintről indult a két mediterrán országgal, ehhez képest jelenleg nálunk a fizetéseket és a nyugdíjakat emelik, nem pedig csökkentik. Bármennyire is bíráltak bennünket, mára bebizonyítottuk, hogy van magyar modell, hiszen Magyarország nemcsak képes volt elkerülni a gazdasági és társadalmi, összeomlást, hanem mára egyértelmű növekedési pályára állt – fogalmazott az európai parlamenti képviselő.
Bánki Erik előadásában kitért a polgári kormány eddigi eredményeire is. Elmondta, idő előtt visszafizettük az IMF-hitelt, és felhívta a figyelmet arra, hogy nem igaz a baloldal azon állítása, mely szerint a kormány elrettenti a befektetőket, ugyanis 2013-ban volt az elmúlt 15 év legnagyobb tőkebeáramlása. Felhívta a figyelmet arra is, hogy történelmi mélypontra sikerült leszorítani az inflációt, az Európai Bizottság pedig megszüntette a túlzottdeficit-eljárást. Hazánkban nőttek a nyugdíjak és a bérek, új családtámogatási rendszer került bevezetésre, szigorodott a Btk., 3500-al nőtt a rendőri létszám, és bevezették a három csapást – sorolta.
A fideszes politikus a legfontosabb eredmények között említette a rezsicsökkentést is. Aláhúzta, a rezsiköltségek folyamatos emelésével a szocialisták kormányzásuk végére katasztrofális állapotot idéztek elő. A gondokat tetézte az is, hogy a szocialisták privatizálták az energiaszektort, ráadásul a monopolszereplőknek garantált nyereséget biztosítottak. Több mint 1000 milliárd forint extraprofitra tettek szert a szolgáltatók – fejtette ki. Így állt elő az a helyzet, hogy a magyarok fizették Európában a legdrágább gázárat, és a második legdrágább áramárat; minden ötödik magyar ember a fizetésének az egyharmadát volt kénytelen rezsire költeni – fűzte hozzá.


csak az igazat   2014.01.22 18:23
Tisztelt László!
Csak a valóság érdekében:
1.Persze hogy jó az egyénnek a rezsicsökkentés- és jó húzás ellenségként beállítani a szolgáltatókat!
2. A szolgáltatók leépítéseket hajtanak véger a reszicsökkentés miatt- vagyis dolgozókat küldenek el- nekik is jó a rezsicsökkentés? Nő a munkanélküliség, és a közmunka programba bekapcsolt személyek száma!
3.A szolgáltatok befagyasztják a fejlesztéseket- mire vezet majd ez- sok problémára a szolgáltatás területén, had szívjon a fogyasztó, mert amit nyer a vámon bukja a réven!
4.Jó lenne ez egyébként, egyeztetve, párbeszéd útján kialakítani, de itt ilyenről szó sincs- erőből mindent és kész!!!
Tisztelettel: csak egy ember aki igyekszik igazat írni!

László   2014.01.20 19:47
Tisztelt „J”


A rezsicsökkentés eredményeként, a magyar emberek millió fizetnek kevesebbet a vízért,a gázért, a villanyért. A kormány pedig megint egy hatalmas rezsicsökkentésre készül. Ez önmagáért beszél. Én nem kívánok Önnel vitatkozni. Meg kell nyugtatnom, a lakosság érzi a rezsicsökkentés jótékony hatásait. Hiába a negatív propaganda.

Hajrá Fidesz-Kdnp! Hajrá Tállai András!
kelvin   2014.01.20 15:06
Látom asszonyom, valamit nem értett meg.
Vagy nagyon is ért, csak nem akar, ill. nem tud hiteles, illetve tisztességes magyarázattal szolgálni.

Mielőtt kifejteném az irományával kapcsolatos gondolataimat, először is tisztázzunk itt valamit.
Mégpedig az egymással történő társalgásunk bizalmi viszonyát - a tegezést.
Mivel részemről sem a hétköznapi életben, sem ezen a honlapon még soha nem engedtem meg magamnak ezt a bizalmas „hangnemet” az ön irányába, kérem ön se tegye velem kapcsolatban ugyan ezt.

Tehát akkor először is válaszolok a kérdésére.
Két okom van arra, hogy nem azon a közösségi felületen reagálok a számomra problémás, ám a felvető által már eltüntetett „felhívásra”.
Az első ok – a probléma felvetője. A felvető, aki első felháborodásában felhívta a mezőcsáti romaság figyelmét arra, hogy ne regisztrálja magát cigánynak, annak valami „Isteni sugallatra” (vagy nem?) olyan kényszere támadt, hogy ezt a felhívást önmagát ismételten megtagadva eltüntesse a saját maga által megformált és kialakított értékrendszer közül.
Tehát nem elég az, hogy ismételten megtagadta önmagát, de még a bejegyzés eltüntetésével meg is akadályozta azt, hogy azon, arra reagálni lehessen.
A második ok – egyszerűen lehetetlen. Mivel ezzel a személlyel nem vagyok ismerős, ezért a rendszer nem engedi meg számomra, hogy ott nyilvánosan reagáljak bármely felvetésére.

A felvetésre, amely bármilyen hihetetlen, de ÖNTŐL származott.
Bármennyire is hihetetlen, de első felindulásában ön fogalmazta meg a mezőcsáti romaság felé azt, hogy ne vallják magukat cigánynak, hiszen akkor elveszítik a pártlistára történő szavazás jogát.

Most pedig nem ismerek magára.
Az önmegtagadása révén, egyszerűen nem képes egy tiszta, világos és értelmes érvelésre, amelyben a megváltozott állásfoglalását képes lenne megmagyarázni.
És még csak nem is a nemzetiségi célok elérése és egyéb politikai érdekeltségekre gondolok.
(Ezzel én úgy vagyok - mint minden mással - mindenki a saját érdeke és belátása szerint gondoljon és cselekedjen.)
Tehát nem elég az, hogy a közzé tett érvelését mint egészet egyszerűen nem tudom értelmezni, de még a magyarázkodását alkotó egyes összetett mondataiban sem találom meg a mondatrészek közötti logikai szálat.

Pl.:
„Tehát ha valaki romának vallja magát annak tudni kell, úgy tudom beás nyelven és az anyaországtól is kell igényelni szociális támogatást és ilyenek.”
Amennyiben jól értelmezem az ön mondatát, maga szerint a következő parlamentben csak az lehet majd nemzetiségi képviselő, aki az államtól szociális támogatást igényel, és még igényelnie kell mellé majd valamiféle (számomra nem tisztázott) „ilyeneket” is.

Ugye egy kicsit abszurdnak és megmosolyogtatónak tűnik e mondatának, de ugyan ezen elven az egész magyarázkodásának az értelme.

Tehát asszonyom!
Amennyiben továbbra is késztetést érez arra, hogy a pálfordulását elmagyarázza az önéi felé, akkor azt ne nekem akarja megtenni, hanem valóban érthetően megfogalmazva és megindokolva tegye azt közzé.
Arra próbáljon rávilágítani. hogy ön szerint a romaság – mint egységes nemzetalkotó társadalmi réteg - mit nyer az által, ha szavazataikkal nem a kormányzásért egymással versengő politikai pártokat, az általuk meghirdetett és megismertetett célok mentén erősítsék vagy gyengítsék. Miért érdeke a romaságnak az, ha valamilyen a köztudatban még kellő módon meg nem értett és értetett egy, maximum két személyből álló kisebbségi parlamenti képviseletet bízhat meg csupán a széleskörű társadalmi problémájuk képviseletével a Magyar Parlamentben.
Ráadásul úgy, hogy ezek cigányságot állítólag képviselni hivatott, ma még a társadalom felé ismeretlen (valószínűleg a politikában már nem ismeretlen) politikus személyek még meg sem hirdették azokat a célokat, amelyek mentén képviselni kívánják majdan az őket bejuttató, önmagát nemzetiséginek valló, rengeteg társadalmi és gazdasági problémával küzdő széles társadalmi réteget.


BTZ   2014.01.19 17:21
2007.03.03. margójára:

"Február közepétől újabb 15 mellékvonalon lesz elérhető a regionális vasúti tarifa, az ehhez kapcsolódó kedvezmény mértéke pedig 15-ről 25 százalékra emelkedik - jelentette be vasárnap Győrben sajtótájékoztatón Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára......Győr–Veszprém, a Kaposvár-Siófok, a Székesfehérvár–Pusztaszabolcs, a Dunaújváros–Cece/Simontornya, a Dombóvár–Bátaszék, a Villány–Mohács, az Eger–Szilvásvárad, a Miskolc–Tiszaújváros, a Miskolc–Tornanádaska, a Kisújszállás–Kál-Kápolna, a Mátészalka–Záhony, a Nyíregyháza–Fehérgyarmat, a Mezőhegyes–Újszeged, a Mezőhegyes–Battonya és a Kunszentmárton–Kiskunfélegyháza szakaszokon lesznek elérhetők."

25% differencia azért már nem olyan kevés igaz? Pedig még lesz több is. :))
Ambrus Kálmánné   2014.01.10 20:05
Kedves kelvin!
Itt olvasom az írásodat és nem értem, hogy miért nem a kérdésedet azon a felületen tetted fel annak a személynek, akinek egyébként itt szegezted a kérdést. De mivel én is olvastam dolgokat és egy újságba pedig azt is, hogy a közmunkásokat egyes helyeken kecsegtetik vagy zsarolják, hogy vallják magukat romának. Mint minden mögött sok aljas dolog áll, nos ez mögött is( Farkas Flórián az újságcikk szerint). A választási dolog mögött az áll, hogy aki valamely nemzetiségihez tartozónak vallja magát, annak most már azt is fel kell vállalni, hogy csak a saját nemzetiségéhez tartozó személyt juttatja be a parlamentbe. Tehát ha valaki romának vallja magát annak tudni kell, úgy tudom beás nyelven és az anyaországtól is kell igényelni szociális támogatást és ilyenek. Mivel a romáknak nincs anyaországa ez igencsak nehéz volna, valamint sok roma vezető a saját nyelvezetét nem is ismeri és nem gyakorolja. Így az új törvény csak letisztogatta a nemzetiségi kérdést, egyértelművé tette, hogy mindenki aki a nemzetiségi származásához ragaszkodik, az csak annak a nemzetiségi választottját tudja előrébb juttatni. Ezek után a magyar parlamentbe most már igazán meg lehet majd különböztetni magyar, roma, román, és még sorolhatnám hány nemzetiségi képviselőt. Így igazi sokszínűség fogja jellemezni, ha fogja az országgyűlés összetételét.
j5848   2014.01.10 16:49
Tisztelt László!
Sajnos információi csalnak ui.2013.07.01-től az előző szolgáltató árai egyformák a jelenlegi szolgáltató áraival.Pl.120 literes kuka ürítése 348Ft plusz27% ÁFA.Az új szolgáltató árlistát összehasonlítva FT-ra ua.Arra felhívnám a figyelmét,hogy az előző írásban én az információ hiányát reklamáltam és nem az árakat.
Üdv.J5848


Fórum bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Fórum
Vendégkönyv
Panaszláda
Hasznos hírek